НОВИНИ


Кутев: Не само българското, но и половината европейски правителства ще паднат до края на годината

0 6317 25.03.2022
Кутев: Не само българското, но и половината европейски правителства ще паднат до края на годината
Антон Кутев стопкадър, Нова телевизия

Нямам никакво съмнение, че не само българското правителство ще падне до края на годината, половината европейски правителства ще паднат. Това е очевидно – с този взрив на цените и цялата ситуация, която се случва, някак как да не стане това. Това прогнозира пред Нова телевизия Антон Кутев, говорител на служебното правителство на Стефан Янев и бивш член на Националния съвет на БСП.


Той попита могат ли гражданите да понесат цената, която политиците се опитват да им пробутат: „Ние имаме нужда след края на тази война – първо никога повече да не допуснем друга такава и второ да преосмислим световния ред и начина, по който той се налага – не през сила, а през преговори и през емпатия“.

 

Според бившия говорител на служебния кабинет управляващата коалиция май не е способна да доведе до край съдебната реформа.

 

„Ако правителството не се справи с казуса „Гешев”, Гешев ще се справи с правителството. Според мен вървим към втория вариант. Минаха 100 дни, а не виждаме напредък. Така наречената съдебна реформа е там откъдето тръгна“, коментира Кутев и съзря противоречия в коалицията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама