НОВИНИ


Reuters: Промяна в плана – Русия иска да превземе източните части, а не Киев

0 3095 26.03.2022
Reuters: Промяна в плана – Русия иска да превземе източните части, а не Киев
Reuters

Съединените американски щати смятат, че Русия ще се съсредоточи върху превземането на Източна Украйна, вместо да щурмува Киев, заради провала на настъпателната операция. Това пише Ройтерс, цитирайки висш служител на Пентагона.


Руските сили ще се опитат да отсекат Донбас и украинските военни, които защитават региона, за да имат лостове по време на преговорите с кабинета на Володимир Зеленски.

 

В петък Руската федерация заяви, че първата фаза на „специалната операция“ е почти завършена и фокусът оттук нататък ще е върху пълното „освобождение“ на Донбас.

 

„Те му дават основен приоритет и ние сме съгласни, че нашата информация съвпада с това“, каза служителят пред репортери, пожелал анонимност.

 

Съединените щати наблюдават как руските сили стават по-агресивни в региона на Донбас. „Те определено го направиха свой приоритет“, каза говорителят на министерството.

 

Руските войски са блокирани близо до Киев и заемат отбранителни позиции. В същото време украинската армия постепенно се придвижва напред към Чернигов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама