НОВИНИ


Путин уволни командира на Първа танкова армия заради провала на „специалната операция“

0 36161 26.03.2022
Путин уволни командира на Първа танкова армия заради провала на „специалната операция“
mil.ru

Генерал-лейтенант, командир на Първа танкова армия на Западния военен окръг Сергей Кисел беше уволнен в Русия. Преди това заместникът му беше отстранен от поста. Това съобщиха съветникът на министъра на вътрешните работи Антон Геращенко и журналистът Роман Цимбалюк, цитирани от УНИАН.


Според Цимбалюк Кисел е уволнен заради провала на "специалната операция" в Украйна.

 

Уволненият генерал-лейтенант беше обвинен, че не е постигнал целите си, сред които военнослужещи във военни операции в Украйна, както и наличието на огромни загуби сред личния състав.

 

Геращенко добави, че Кисел е уволнен заради пълната техническа и морална неподготвеност на хиляди негови войници и офицери да се бият срещу мирна Украйна.

 

„Неговите танкове заседнаха в блатата на Черниговска и Сумска област, без дори елементарни карти. Войниците му се предадоха. Сергей Кисел, както и останалите генерали на Путин, са военнопрестъпници. Той е отговорен за смъртта на украинци – деца, жени, възрастни хора. Най-добрият вариант за него е да се застреля. Няма да се учудя, ако той вече направи това тази сутрин“, написа Геращенко.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама