НОВИНИ


Говорителят на Абрамович потвърждава, Украйна опровергава. Имало ли е опит за отравяне на преговарящи с Русия?

0 3388 29.03.2022
Говорителят на Абрамович потвърждава, Украйна опровергава. Имало ли е опит за отравяне на преговарящи с Русия?
Михайло Подоляк БГНЕС

Членове на украинската делегация на преговорите с Русия за спиране на войната в Украйна отрекоха медийните съобщения, че са станали жертва на отравяне, предаде ДПА. Всички членове на делегацията се чувстват добре, каза украинският преговарящ Михайло Подоляк, цитиран от украински медии.


„В момента в информационната сфера има много спекулации, най-различни конспиративни теории“, заяви той.

 

Американският вестник „Уолстрийт джърнъл“ вчера писа, цитирайки и изводи на разследващия сайт Белигкет, че украински преговарящи, включително руският олигарх Роман Абрамович, получили в началото на този месец, вечерта на 4 март, признаци на отравяне. Това било дело на хардлайнери в Москва, които искали да провалят разговорите.  Това бе съобщено преди днес в Истанбул да бъдат подновени мирните преговори между Русия и Украйна.

 

Един от членовете на украинската делегация Рустем Умеров, посочен от „Уолстрийт джърнъл“ като един от тровените, написа днес във Фейсбук, че е добре и призова да не се вярва на „жълтите новини“. Води се информационна война, посочи още той.

 

В интервю по националната телевизия украинският външен министър Дмитро Кулеба също заяви, че сега всички са жадни за новини и сензации, но въпреки това язвително посъветва всички, които ще участват в преговори с Русия „да не ядат и пият нищо и за предпочитане да не докосва никакви повърхности“, предаде Ройтерс.

 

Говорителят на Роман Абрамович обаче потвърди за съмненията, че руският олигарх е бил отровен по-рано този месец, след като се е срещнал, за да обсъди мирните преговори с украинските преговарящи. Милиардерът е имал зачервяване и сълзене на очите, белене на кожата на лицето и ръцете. Абрамович е бил откаран в Турция за лечение. Експерти коментират, че не е ясно дали симптомите са предизвикани от химически или биологически агент, или от някакъв вид електромагнитна радиация.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама