НОВИНИ


Атанас Славов: Гешев всеки ден доказва, че не може да остане на поста си

0 5449 31.03.2022
Атанас Славов: Гешев всеки ден доказва, че не може да остане на поста си

Висшия съдебен съвет се опита да финтира процедурата за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев с приемането на новите правила. Но магистратите са длъжни да разгледат предложението на правосъдния министър Надежда Йорданова. Длъжни са да разгледат и искането на предшественика й от служебния кабинет Янаки Стоилов. Гешев всеки ден доказва, че не може да остане на поста си.


Това категорично заяви пред Българската национална телевизия депутатът от “Демократична България” Атанас Славов, зам.-шеф на парламентарната правна комисия.

 

Той заяви, че реформата в КПКОНПИ е следващата крачка в съдебната реформа. Той изрази надежда, че се надява законопроектът да бъде внесен и да започне неговото разглеждане. Ще има и структурни реформи във Висшия съдебен съвет. 

 

Оправда с войната в Украйна забавянето на работата на сформираната Комисия за промени в конституцията, която по думите му скоро следва да започне дейността си. 

 

По въпроса с призивите България да изпрати военна помощ на Украйна Славов бе категоричен - подобен акт не е включване във войната. “Демократична България” ще започне консултации. 

 

Славов заяви, че партията е повдигнала темата още от първия ден на войната, като дори са поискали в общата декларация, приета от НС на 24 февруари да се включи такова изискване.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама