НОВИНИ


Прокуратурата още тупа топката с искането до ОАЕ за разпита на Божков

0 2902 31.03.2022
Прокуратурата още тупа топката с искането до ОАЕ за разпита на Божков

Прокуратурата все още не е изпратила в правосъдното министерство искането си до Обединените арабски емирства за разпита на Васил Божков. ОАЕ държи комуникацията по такива искания да минава през министрите на правосъдието на двете държави, но родното обвинение все още тупа топката.


Това стана ясно от думите на министър Надежда Йорданова. 

 

“Подготовката на тези документи е много специфична работа, защото трябва да отговаря на много конкретни, строго формални критерии. Спрямо тази държава това няма да е първата поръчка, която прави прокуратурата, така че не би трябвало да е нещо ново и непознато за тях. Спрямо Обединените арабски емирства България работи при условията на взаимност – т.е. България трябва да поиска, а насрещната страна да се съгласи да извърши съответното правно-процесуално действие, и да поеме ангажимента, че при аналогично искане ще позволи подобно действие на своята територия“, каза министър Йорданова.

 

Миналата седмица стана ясно, че държавното обвинение ще предприеме стъпки бившия хазартен бос да бъде разпитан заради твърденията, че е бил изнудван от бившите управляващи в лицето на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и пиарката Севдалина Арнаудова. Прокуратурата обаче се оправда с процесуални пречки.

 

Божков твърди, че е плащал десетки милиони подкупи, но досега прокуратурата не се интересуваше от това.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама