НОВИНИ


Енергиен експерт: Няма причина за сериозно увеличение на електроенергията до 1 юли

0 2977 31.03.2022
Енергиен експерт: Няма причина за сериозно увеличение на електроенергията до 1 юли
Васко Начев стопкадър, Nova News

Случващото се в Украйна предопределя ръста в цените. Очаквам 15% увеличение на природния газ. Това ще доведе до ръст в цената на топлоенергията с около 30%. Няма причина за сериозно увеличение на електроенергията до 1 юли. Това заяви пред Nova News енергийният експерт Васко Начев. Той уточни, че е много сложно да се внася газ от Турция.


"Търсенето на втечнен газ е много по-голямо от предлагането, затова ще е много трудно да се осъществи", прогнозира Начев.

 

От своя страна Щерю Ножаров от БСК сподели, че не се очаква шоково нарастване на цените на електроенергията след отпадането на мораториума до лятото.

 

"Отоплителният сезон приключва, но ще имаме възможност за диверсификация с новите газови връзки от септември месец. За новия отоплителен сезон ще можем да разчитаме на различни източници, което ще понижи цените", заяви той. Според него цената на природния газ ще е до 17%.

 

"Очаква се да бъде направена връзка с Израел. Има възможност и за газ от Азербайджан, както и втечнен от САЩ", обясни Ножаров.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама