НОВИНИ


Руска депутатка: Военната операция върви по план, но не знаем какъв е

0 3443 01.04.2022
Руска депутатка: Военната операция върви по план, но не знаем какъв е

Военната операция върви по план. Предполагам, че никой не знае със сигурност какъв точно е той, тъй като това е секретна информация и не е достъпна за обикновените граждани, включително и за членовете на руския парламент.


Това заяви в интервю за предаването HARDtalk по BBC руската депутатка Мария Бутина. 

Бутина е част от формацията "Единна Русия". Пред журналиста Стивън Сакур тя заяви, че операцията може да протече по-бързо, ако Москва е целяла точно това, но войските на Руската федерация се стараят да избегнат нараняването на цивилни. 

 

Това е опорна точка на Кремъл, която се тиражира вече седмици наред. Държавни медии и официални представители на Москва обвиняват украинските националисти в обстрела на цивилни и поразяванията на обществени сгради, довели до стотици жертви. Днес обвинение към украинската страна бяха отправени по повод въздушния удар в руския град Белгород, където поразен бе петролен резервоар на нефтобазата в района. Украинските власти нито отричат, нито потвърждават обвиненията. Ако те са верни обаче, това ще е първият удар от украинска страна на руска територия от началото на инвацията на Кремъл в Украйна на 24 февруари. 

 

Службата на ООН по правата на човека съобщи във вторник, че 1179 цивилни са били убити и 1860 ранени, откакто Русия започна атаката си срещу Украйна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама