НОВИНИ


Сашо Диков навива Йорданова и Иванов да „разкостят“ Гешев в директен дебат

0 10562 01.04.2022
Сашо Диков навива Йорданова и Иванов да „разкостят“ Гешев в директен дебат
Сашо Диков стопкадър, Евроком

Сашо Диков навива правосъдният министър Надежда Йорданова и лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов да „разкостят“ Гешев в директен дебат.


„Уважаема г-жо Йорданова, да се надяваме, че намерението Ви да се откажете от дебат с Иван Гешев не окончателно. Не звучи особено сериозно, че с него сте дебатирали достатъчно по различни поводи. По мое скромно мнение в директен дебат с него и с Христо Иванов ще имате идеалната възможност да докажете правотата на тезите си, особено след като т.нар. „правила“, приети от ВСС, някои от най-тежките обвинения срещу Гешев няма да се разглеждат“, пише Диков до правосъдната министърка.

 

„Ако г-жа Йорданова тогава извади документа, че бащата на Иван Гешев е бил вписан като акционер в голямата млекопреработвателна фирма „Жоси“, би било изстрел в десетката“, смята журналистът. Той отбеляза обаче, че този случай няма да бъде разгледан от ВСС.

 

„Днес говорих с г-н Христо Иванов и му казах: „Моля те, според мен би било много добре да го разкостите /Иван Гешев – бел. ред./ заедно с Надежда Йорданова. Идеален шанс е. Бягството от този дебат би се разтълкувало много лошо“. Той каза: „Добре, ще помисля“, разкри Сашо Диков в предаването си „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“.

 

„Аз ще продължа за ги навивам, защото постъпката на Иван Гешев на първо четене е много мъжкарска, но на второ е самоубийствен акт на камикадзе, което не вижда друг начин за спасение, освен крайни постъпки“, добави той.

 

„Дано да има такъв дебат, не мога да си представя, че двамата ще откажат да се явят“, завърши Диков.

 

Припомняме, че преди малко повече от седмица в пореден отчаян опит да спаси специализираното правосъдие, главният прокурор Иван Гешев предизвика на дебат правосъдни министър Надежда Йорданова и председателя на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама