НОВИНИ


Бойко Ноев: Правителството позволява на Путин да усили натиска си срещу България

0 5132 01.04.2022
Бойко Ноев: Правителството позволява на Путин да усили натиска си срещу България
Бойко Ноев стопкадър, Евроком

Неутралитет в тази война е пряка заплаха за националната ни сигурност. Българското правителство позволява на Владимир Путин да усили натиска си срещу България и да създава истинска заплаха срещу нас. Това заяви в предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“ бившият министър на отбраната Бойко Ноев.


„Очевидно има противоречия между хората за подкрепата за ЕС и НАТО и желанието на българските граждани относно военната помощ за Украйна“, отбеляза той.

 

По думите му целият Европейски съюз е оказал военна помощ на Украйна, с изключение на Унгария и България.

 

„Въпросът е как политическите лидери обясняват на българските граждани. Аз като симпатизант на президента съм солидарен с неговата оценка, че България не трябва да бъде въвлечена във война. Но същевременно колебанието при доводите защо трябва да се изпрати оръжие на Украйна обърква хората. Президентът говори едно, премиерът друго“, добави Ноев.

 

Той бе категоричен, че оказването на военна помощ на Украйна няма да ни въвлече във война.

 

„БСП е против изпращане на бронежилетки и каски. Ето това е лицемерната политика на тази българска политическа партия“, коментира още бившият министър.

 

„Вижте Турция - доставя най-смъртоносните ударни дронове. С едната ръка Ердоган убива руските войници, а с другата си се ръкува с Путин и му предлага територия за преговори с Украйна“, даде пример той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама