НОВИНИ


Тагарев: Снишаването не ни помага с нищо. Имаме агресор, за какъв неутралитет говорим?

0 3409 02.04.2022
Тагарев: Снишаването не ни помага с нищо. Имаме агресор, за какъв неутралитет говорим?

Снишаването не ни помага с нищо. Вижте примерът от последните дни с Грузия. Тази страна не се присъедини към санкциите срещу Русия, продължава търговията си с Москва, не изпрати военна помощ. Но обявиха намерение за референдум в Южна Осетия за присъединяване към Руската федерация.


Това коментира пред bTV бившият военен министър Тодор Тагарев. 

 

Причината - липсата на решение от страна на управляващите у нас за изпращането на военна помощ и все още противоречивата позиция. Вчера след консултации в коалицията по темата, където несъмнено има противоречия, стана ясно, че парламентът в крайна сметка ще вземе решението дали България да изпрати военно-техническа помощ на Украйна, или не. Унгария и България са единствените държави, които все още не са го направили. На фона на това вчера дойде и меко послание от руското посолство у нас, които заявиха, че следят ситуацията внимателно.

 

“В Украйна има десетки убити деца, десетки хиляди мъртви цивилни, поразени детски градини, училища, университети. В Руси са нула. За какъв неутралитет говорим? Имаме агресор насреща, а се чудим дали да помагаме. Снишаването не ни помага по никакъв начин”, категоричен беше Тагарев.

 

Според него шпионският скандал в ДАНС е странен. Прокуратурата обяви действия, но вчера стана ясно, че няма задържани и обвинени към момента. 

 

“Руското влияние не е само политическо и икономическо, върви в структурите за сигурност, съдебната система”, смята Тагарев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама