НОВИНИ


Борисов видя пълен провал за кабинета. Не изсипали и една лъжица асфалт

0 3519 02.04.2022
Борисов видя пълен провал за кабинета. Не изсипали и една лъжица асфалт

Пълен провал. Така определи управлението на четворната коалиция пред партийния актив Бойко Борисов. Във Варна бившият премиер очаквано намери и повод да критикува най-големия си враг на политическата сцена - президента Румен Радев, чийто служебен кабинет имал възможността да се “развихри” през последната една година. Петков според Борисов бил “протеже” на Радев.


На среща с актива във Варна присъстваха и най-големите остриета на ГЕРБ - Деница Сачева, Даниел Митов, Томислав Дончев, Делян Добрев, Костадин Ангелов.

 

“Мога да ви говоря много. И тази една година провал. Пълен провал! Оставиха парите за "Хемус" в сметка и ги опукаха”, отсече Борисов.

 

Схемите със строителството на АМ “Хемус” бяха разгласени от министъра на вътрешните работи. Според твърденията обаче парите за инфраструктурия обект са били изнесени с чували с помощта на фиктивни фирми и малоимотни лица. Става дума за милиарди, раздадени авансово. 

 

"Всяка седмица се трупат милиарди дългове. И ще се плаща всичко в пъти повече. Половин милиард на седмица! Не се намери един журналист да ги сумира и да пита - абе, аджеба, къде са. Това се казва - пълен медиен комфорт", отбеляза още Борисов.

Медийният комфорт по време на управлението на ГЕРБ обаче докара България до 112-то място по свобода на словото. Липсата на критични въпроси спрямо бившите управляващи позволи на корупцията в страната да вземе връх. 

 

“Една лъжица асфалт не са изсипали. Не поддържат и сегашните магистрали. Те са опасни, вследствие на една година харч на парите, които им оставихме”, възмути се още бившия премиер. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама