НОВИНИ


Киев: Русия ”устно” се съгласи с исканията ни, с изключение за Крим

0 6842 03.04.2022
Киев: Русия ”устно” се съгласи с исканията ни, с изключение за Крим

Москва се е съгласила ”устно” с ключови украински предложения, което поражда надежди, че преговорите за прекратяване на огъня в Украйна продължават. Това съобщи ръководителят на преговорната група на Украйна с Русия, пишат световните медии.


Арахамия е потвърдил, че евентуална среща между украинския президент Володимир Зеленски и руския президент Владимир Путин "с голяма вероятност" ще се проведе в Турция и по-конкретно в Истанбул.

 

"Руската федерация даде отговор на всички позиции, който е, че приемат нашите искания с изключение на въпроса за Крим, анексиран от Русия през 2014 г.", казва Арахамия.


Една от основните точки е неутралитетът на Украйна, като тя ще се откаже от участието си във военни съюзи, но не и от армията си или въоръжението.


Арахамия каза, че Москва се е съгласила по време на преговорите, че референдумът за неутралния статут на Украйна "ще бъде единственият изход от тази ситуация".


Запитан какво ще се случи, ако украинците гласуват против неутрален статут на страната, Арахамия каза, че „може би ще се върнем към състояние на война, или ще се върнем към нови преговори“.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама