АРТ ДЖУНГЛА


Иво Инджев представя "Президент на РъБъ"

10 6732 01.06.2010
Иво Инджев представя "Президент на РъБъ"
Така изглежда корицата на новата книга на Иво Инджев

Премиерата на новата книга на журналистът Иво Инджев - "Президент на РъБъ" е на 2 юни, от 18.00 часа, в ресторант-градина „Синият лъв", ул. „Иван Вазов“ 6.


Всеки българин би произнесъл съкращението РБ (Република България) като РъБъ, напомня публицистът Иво Инджев в анотацията за новата си книга -"Президент на РъБъ". Иво Инджев остава верен да нарича нещатъа с истинските им имена, затова е решил да запази "естетиката на фонетиката". Дали авторът владее това майсторство читателите са се уверили от предишната му книга "Мълчанието е злото", която продължава да се радва на техния интерес.

„Колективният отказ на медиите да си свършат работата е невидимото за мнозина, но най-пряко основанието да се задават много по-тежки въпроси от онзи за “мезонета”. Способните да забележат това разбраха, че обществото е лишено от защитата срещу заразителния пример на корупцията, чиито метастази тръгват от върха на държавата. А щом за главата е позволено да се вмирише, всеки индивид с престъпни наклонности се чувства направо поканен да ги развихри. Което и стана“, споделя журналистът в „Президент на РъБъ”.

„Президент на РъБъ” е опит за запознанство с истината от „най-висша инстанция”. И е монолог за несъстоялия се разговор в българските медии. Инстанцията е толкова висша, че се е превърнала в „свещена крава” начело на стадото. Имаш крава, пиеш мляко. Ако нямаш, пиеш една студена вода.”, пише Иво Инджев и продължава: „Пих една и ми подейства лековито. Препоръчвам я. Избистря паметта. Камък може да ви падне от сърцето. Разширява зениците, кръгозора и свития от страх стомах. Лекува болки от чупки в кръста и артрит от коленичене. Вода от извора ви предлагам и на вас. Запознайте се с непознатия ви президент на РъБъ”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама