НОВИНИ


Прокуратурата поиска доживотен затвор за убиеца на малкия Никита

0 3156 06.04.2022
Прокуратурата поиска доживотен затвор за убиеца на малкия Никита
Герман Костин БГНЕС

Софийската градска прокуратура протестира присъдата за убийство на Герман Костин, съобщиха от държавното обвинение. На 24 март Софийският градски съд призна за виновен и осъди на 20 години затвор Герман Костин, подсъдим за убийството на петгодишния Никита, чието тяло беше намерено в куфар при язовир през февруари 2015 г.


Според градската прокуратура обаче присъдата следва да бъде изменена, а на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото наказание "доживотен затвор без замяна".

От прокуратурата допълват, че 20-годишната присъда не съответства на извършеното престъпление, което е изключително тежко, осъществено спрямо беззащитно малолетно дете.

 

"Интензитетът на действията на подсъдимия надхвърля необходимото за причиняване на смърт на жертвата и е проявена жестокост както преди отнемането на живота, така и при последващите действия на подсъдимия по натъпкване на безжизненото тяло на детето в куфар и изхвърлянето му в язовир Пасарел", посочват от прокуратурата.

Трагедията се разигра през 2015-а година, а основната следа, която свърза Костин с убийството бе откриването на негова ДНК на кърпата, с която е завито детето в куфара.

Според прокуратурата така абсолютно категорично е доказана неговата вина, че малкият Никита е бил задушен.

 

Другото основно доказателство в хода на делота са видео кадри от камери по пътя от София до Пасарел, а така е ясно се е видял маршрутът на Костин. Той е засечен в Пасарел чрез клетката на мобилния си телефон.


Малкият Никита бе убит между 8 и 10 февруари 2015 г. Куфарът с тялото му е престоял повече от месец край езерото в Пасарел, а тялото на майка му Анна беше намерено разчленено край Приморско. Откриването на труповете се случи в рамките на две седмици.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама