НОВИНИ


Митева останала изненадана, че ПП издигнали Гюров за шеф на БНБ

0 3185 06.04.2022
Митева останала изненадана, че ПП издигнали Гюров за шеф на БНБ
Ива Митева стопкадър, bTV

Изненада беше, че „Продължаваме промяната“ издигнаха кандидатурата на Андрей Гюров за гуверньор на БНБ. Това заяви депутатът от „Ива такъв народ“ Ива Митева. По думите й до момента не се е чула нито една лоша дума по адрес на техния кандидат Любомир Каримански.


„Аз смятам, че Каримански отговаря на изискванията на закона, притежава знанията, опита и мъдростта. Убедена съм, че той е здраво стъпил на земята и никой не може да му въздейства“, обясни Митева.

 

„Когато няма единна коалиционна политика, няма как да кажеш, че като премиер заставаш за нечия кандидатура. Същото е и по отношение на председателя на Народното събрание. Андрей Гюров има академичната подготовка, но професионалната на Каримански е много по-голяма“, каза още тя.

 

Спецправосъдието влиза в зала в четвъртък?

 

„Във вторник трябва да се проведе заседание на Комисията по конституционни и правни въпроси и законопроектът за закриването на спецправосъдието да влезе в зала евентуално в четвъртък“, коментира още Ива Митева.

 

По думите й отдавна се говори за съдия, който да разследва главния прокурор.

 

„Предполагам, че това е опит да се разреши проблема с оставката на главния прокурор и това, което става във ВСС“, коментира Митева.

 

Според нея промяната на Висшия съдебен съвет трябва да се случи единствено след разговор с всички в Народното събрание, включително с опозицията.

 

„Имаше една идея да се предвиди в закона за съдебната власт ВСС да стане непостоянно действащ, но тази идея не се доразви от министерството“, допълни депутатът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама