НОВИНИ


Гамизов: Българската енергетика е путинизирана в главите на хората, които са ни управлявали през последните 20 г.

0 5088 06.04.2022
Гамизов: Българската енергетика е путинизирана в главите на хората, които са ни управлявали през последните 20 г.
Стефан Гамизов стопкадър, Евроком

Българската енергетика е путинизирана в главите на хората, които са ни управлявали през последните 20 години, от идването на Симеон Сакскобурготски. Софтуерът им е путинофилски. Това заяви в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ енергийният експерт Стефан Гамизов.


„Войната в Украйна е неочакваното хапче, което беше дадено на всички. След него ще оздравеем след него. Няма как след няколко месеца да не се събудим и да не мислим по различен начин. Българинът ще търси нещо различно от варварството, което гледа досега. Затова „Продължаваме промяната“ не трябва да се огъват пред партиите в коалицията, които клякат под натиска на Русия“, категоричен е той. 

 

„Аварията в ПАВЕЦ Чаира е най-голямата трагедия в българската енергетика за всички времена. Това значи, че може да се случи подобна авария във всяка една централа в държавата“, коментира още експертът.

 

По думите му отговорност за аварията в ПАВЕЦ Чаира може и ще бъде търсена.

 

„Сега обаче най-важното е да се намери техническо решение, защото проблемът е катастрофален. Ние постигнахме невъзможното в хидроенергетиката. Такава подобна катастрофална авария имаше само в Русия в Саяно-Шушенска ВЕЦ. Там имаше типична руска мърлявост, каквато я гледате във войната. Докато тук при нас е комплекс от причини. Това е каскадна авария. Без съмнение има корупционен елемент“, смята Гамизов.

 

„Хората щяха да погинат и съоръжението, което струва 5 млрд. евро се размина само с пукнатина. Бяхме ги предупредили за потенциални тежки аварии още през 2013г.“, каза още Гамизов.

 

Той бе категоричен, че аварията ще се отрази на цената на тока.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама