НОВИНИ


Новият директор на Народния театър Васил Василев поема трупата всеки момент

0 3157 08.04.2022
Новият директор на Народния театър Васил Василев поема трупата всеки момент
Народен театър ”Иван Вазов”

Директорът на плевенския театър Васил Василев спечели преди дни конкурса за директор на Народния театър „Иван Вазов“, но още няма назначение.


Той е един от най-успешните ни млади директори на театри през последните години, който с необичайните си и нестандартни идеи, с репертоара и с привлечените режисьори и актьори успява да напълни салона на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ в Плевен дори по време на пандемия и ограничения за броя на зрителите.

Васил Василев успява в едни трудни трудни години да запази театъра в Ловеч, когато още съвсем млад 29-годишен е негов директор, и да възроди фестивала „Младите в театъра“.

 

В Плевен пък в най-тежките дни на спрялото време на пандемията, когато салоните бяха опустели въвежда новаторската програма „Пътуващ зрител“.

Василев успя да върне Александър Морфов в България и сега той репетира „Антигона“ в Плевен, като премиерата се очаква през месец май.

 

Освен известните български режисьори на плевенска сцена поставят и чужди, като Денис Азаров, Василий Сенин, Никола Зависич и други.

Васил Василев учредява в Плевен Театрална асоциация на творци от Балканите и Прибалтика.

 

Въпреки, че се твърдеше, че има проблеми с процедурите по конкурса за директор на Народния театър, на 7 април министърът на културата обяви официално в парламента, че всичко е наред и се очаква официалното назначение на Васил Василев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама