НОВИНИ


Министър Караджов: Едва ли фирмите, на които дължим над милиард, ще се съгласят да продължат ремонтите

0 3718 10.04.2022
Министър Караджов: Едва ли фирмите, на които дължим над милиард, ще се съгласят да продължат ремонтите
Гроздан Караджов стопкадър, bTV

Малко вероятно е, ако поискаме тези фирми, на които дължим над милиард, да се съгласят да продължат да ремонтират пътната ни мрежа.


Така регионалният министър Гроздан Караджов коментира в предаването „Защо, господин министър?“ по bTV казуса с Агенция „Пътна инфраструктура“ и парите за пътища, който беше отложен в Народното събрание за следващата седмица.

 

„За да стане по-бързо като компромис, се съгласих да бъдат трансформирани средства от други части на бюджета с изрично обещание, че сега, през юни, ще бъдат добавени при актуализацията на бюджета. Тоест това решение в народното събрание не е мое хрумване и самоинициатива, то е анализ на. коалицията, след което той е бил представен на всяка една от групите от коалицията“, добави той и обясни, че сам е отишъл при премиера с 3 варианта за разрешаване на казуса с АПИ.

 

„Аз отидох заедно с моя заместник-министър, който отговаря по пътищата при министър-председателя в Министерски съвет, който беше с двама свои съветници. Там дойде и министърът на финансите със своя заместник-министър. Отидох с 3 варианта. И единствено в третия вариант се предвиждаше Народното събрание да се произнесе и по този въпрос“, добави Караджов.

 

Той обясни, че договорите са изцяло законни и никой не е оспорвал законността им: „Всичко по договорите е изрядно. Само възлагането е неизрядно, което е 4 пъти по-голямо“.

 

По думите му сред фирмите, на които трябва да бъде разплатено, вероятно има такива получили пари по инхаус процедури.

 

Караджов коментира темата с Българската народна банка и заяви, че подкрепя кандидата на „Има такъв народ“ Любомир Каримански. По думите му и двамата кандидати са успели да отговорят на всички нападки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама