НОВИНИ


Капитанът на ”Царевна”: Корабът не е превземан, няма външни лица, не е под обстрел

0 2964 11.04.2022
Капитанът на ”Царевна”: Корабът не е превземан, няма външни лица, не е под обстрел

Блокираният над месец край Мариупол кораб със 17 български моряци не е превземан. На борда на “Царевна” няма чужди лица и корабът не е под обстрел.


Това става ясно от разговор между собственикът на кораба управител на фирма Naviborn Даниел Стефанов. Аудиозаписът е изпратен до медиите и опровергава тиражираната първо в руските държавни медии информация, че “Царевна” е превзет от украински националисти от “Азов”, а моряците са взети за заложници. 

 

Капитанът на кораба Павел Павлов обаче заявява пред Стефанов - такова нещо няма. От записа стават ясни датата и часът на разговора – 11 април, малко след 10 ч. сутринта. Той моли да не се спекулира излишно по темата с оглед безопасността на екипажа. 

Вчера и от Министерството на външните работи отрекофа корабът “Царевна” да е превзет. От министерството съобщиха, че българските моряци са добре и имат постоянна връзка с тях.

 

"На борда нямаме чужди лица, тази новина, която се е разпространявала по медиите абсолютно не отговаря на никакви истини. На бора няма никакви чужди лица, нито сме били заплшавани, от някоя от страните. (...) Здрави сме, има храна, има и вода - даже бутилирана имат хората за 10-15 дни. Бих казал, че в тея условия наоколо, тези, при които живеем, са луксозни. Нямаме ограничения и имаме покрив над главата си. Водят се военни действия в район, който вече е по-отдалечен от кораба. По-спокойно гледаме на нещата, гледаме да се справяме, да поддържаме кораба в нормално положение", каза кап. Павел Павлов. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама