НОВИНИ


Украинският разузнавач №1: Русия готви терористични атаки на своя територия, ще ги припише на Украйна

0 3186 12.04.2022
Украинският разузнавач №1: Русия готви терористични атаки на своя територия, ще ги припише на Украйна
Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Руските разузнавателни служби планират серия от терористични атаки с миниране и подкопаване на жилищни сгради, болници и училища в руски населени места. Планират и нанасянето на ракетно-бомбови удари по град Белгород или в Крим. Всичко това ще бъде приписано на Украйна.


Това твърди ръководителят на украинското разузнаване генерал-майор Кирило Буданов в позиция на Генералния щаб на украинската армия, публикувана в официалния профил на щаба във Фейсбук.

 

Според Буданов режимът на Путин прибягва до отчаяни мерки, тъй като не може да постигне целите си с военни действия в Украйна вече месец и половина, както и не успява да мобилизира достатъчно цивилни да се бият за руската армия. Той твърди, че в Белгородска и Курска област има дори подготовка за защита срещу атака от „украински диверсионни групи“.

 

В Белгород вече имаше взривове на петролни бази, като за втория Русия обвини украински военни хеликоптери. Украинският президент Володимир Зеленски беше питан за това, но отговори, че няма да обсъжда публично информация, която представлява военна тайна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама