БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Петков: 50% от парите за пътищата да се платят веднага, останалите да минат през комисии

0 4556 12.04.2022
Петков: 50% от парите за пътищата да се платят веднага, останалите да минат през комисии
Кирил Петков

Предлагаме над 600 млн. лв., което е около 50% от парите, да се платят веднага на строителните фирми, обаче след санкция на парламента, а останалите 50% да минават през парламентарни комисии след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени. Защото последното нещо, което искаме е да платим едни пари за дейности, които не са извършени или не са извършени напълно.


Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който е на среща с представители на пътния бранш днес на Гара Яна край София. Очаква се в рамките на срещата ще бъдат обсъдени проблемите в сектора. Той изрази надежда в четвъртък това предложение да бъде гласувано в парламентарна зала.

 

„За мен е много важно да говоря точно с малките превозвачи. Това са хората, които си изкарват хляба всеки ден с най-голяма трудност и искам да чуя от първо лице кои са основите проблеми, да видим как заедно можем да ги решим, както и да обясня ситуацията с пътищата, която се случва в последната седмица“, заяви той.

 

Припомняме, че вчера „Автомагистрали - Черно море“ обявиха, че подновяват протестните си действия заради забавянето на решението на Народното събрание за изплащане на дължимите 28 млн. лв. за ремонт на отсечката Чирпан-Стара Загора.

 

Що се отнася до напрежението около избора на шеф на БНБ, Петков обясни:

 

„Знаете какво направихме с нашата кандидатура. Вярваме, че когато има конфликт за номинация, е много по-добре да се отдръпне тази номинация, да се седне, да се говори и да се избере номинация, зад която застават всички. В момента г-н Каримански има подкрепата само на един от четирите коалиционни партньори. Не това е начинът“.

 

„За Северна Македония няма да се направи нищо без санкция на парламента“, увери премиерът.

 

Той не отговори на въпрос дали министърът на културата трябва да бъде отстранен.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама