СВЯТ


Арестуван е заподозреният за стрелбата в метрото в Ню Йорк

0 4021 13.04.2022
Арестуван е заподозреният за стрелбата в метрото в Ню Йорк
Франк Джеймс Twitter

62-годишният мъж, заподозрян, че е стрелял по пътниците във влак на метрото в Бруклин във вторник, беше арестуван от патрулни служители в квартал Ийст Вилидж в Ню Йорк в сряда следобед. За това потвърдиха трима служители на правоприлагащите органи пред CNN.


Франк Джеймс беше задържан часове, след като властите го обявиха за заподозрян за стрелбата. Заловен е в Манхатън на около пет мили от мястото на стрелбата. Той е бил разпознат благодарение на оръжието -  9-милиметров пистолет Glock, който е бил изоставен на мястото на стрелбата. След проверка от страна на разследващите било установено, че оръжието е било закупено от заложна къща в Кълъмбъс през 2011 година от мъжа.

 

За Джеймс се подозира, че е хвърлил димни гранати и е стрелял 33 пъти с пистолет в претъпкан метровлак, пътуващ към гара 36th Street в квартал Сънсет Парк в Бруклин. При нападението са ранени 29 души.

 

Все още не е известен мотивът за стрелбата. Нападението не се разследва като терористичен акт, но властите не изключват нищо, заяви комисарят на полицията на Ню Йорк Кичант Сюел.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама