НОВИНИ


Извънредна коалиционна среща в НС бистри проблема с обедняването

0 3008 14.04.2022
Извънредна коалиционна среща в НС бистри проблема с обедняването
БГНЕС

Извънредна коалиционна среща в Народното събрание бистри проблема с обедняването. Разговорите трябва да намерят решение на икономическата криза и ръста на цените на основните стоки. Съветът беше свикан по инициатива на вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова.


Пред журналисти тя заяви, че днешната среща поставя началото на разговорите за планираната за лятото актуализация на бюджета. По думите й управляващите трябва да са постигнали съгласие по икономическите и социалните мерки, както и да са готови конкретните законопроекти, до началото на май.

 

Предложенията на БСП са свързани с намаляване на ДДС и акцизи на горива и на регулираните през КЕВР стоки, обсъждане на идеите за необлагаем минимум и въвеждане на правна дефиниция за "енергийна бедност", както и въвеждането на таван на цените. Тя обаче отказа да коментира за кои стоки и на какъв принцип ще се налага таван.

 

В социалната тема БСП има предложения за преизчисляване на пенсиите с нов средноосигурителен доход.

 

От „Демократична Бъгария“ казаха, че предложените мерки са част от коалиционното споразумение и по тях вече има принципно разбирателство между коалиционните партньори.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама