НОВИНИ


Тошко Йорданов избухна срещу БСП: Ако искате може да се бием на четири очи

0 3135 15.04.2022
Тошко Йорданов избухна срещу БСП: Ако искате може да се бием на четири очи
Тошко Йорданов БГНЕС

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов избухна от парламентарната трибуна срещу коалиционните партньори от БСП: „Ако искате на четири очи може да се бием, но нека правим цирк в пленарна зала. Както и да гласува опозицията никой не може копче да й каже, защото ние се докарахме до това дередже“.


„В тази ситуацията се набутахме всички ние от управляващата коалиция. Набутахме се сами и никой от опозицията не ни е виновен“, заяви той по време на дебатите за избор на нов шеф на БНБ.

 

„Хубаво е да си мерим приказките, защото след този ден ние пак ще продължим да бъдем управляваща коалиция. „Има такъв народ“, „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“си мерим приказките. Но чухме едни тъпотии от представител от БСП – намеци за сделки“, възмути се Йорданов. Повод за избухването му бе изказване на шефа на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, който минути по-рано почти обяви, че има сделка между ИТН и ГЕРБ за избора на гуверньор на БНБ и попита колко струват гласовете на ГЕРБ.

 

„Всякакви подобни намеци са долни, лъжливи, отвратителни, не правят достойнство на хората, които ги правят“, разяри се Тошко Йорданов и попита Свиленски: „Вие на какво основание няма да подкрепите кандидата Любомир Каримански за БНБ – човек от управляващата коалиция, който знаете как работи? Вие, във вашата парламентарна група позволяват ли ви изобщо да гласувате по съвест, защото всички знаем какви разговори сме водили в коридорите“.

 

Йорданов предупреди: „Не ме принуждавайте да говоря, че като си знам голямата уста, не само ще ме глобят, но и по-лоши неща могат да станат“.

 

От своя страна Георги Свиленски се оправда с коалиционното споразумение, затова че БСП няма да подкрепи Каримански и каза, че камо поставял въпроси, а не оправял обвинения.

 

„Г-н Свиленски, вие сте емблематичен представител на бившата комунистическа, сега социалистическа партия. Първо не помните какво казахте преди 10 минути. В коалиционното споразумение няма разписано споразумение за общи кандидатури, а само за опит за постигане на съгласие. Вие си изберете термина, когато нещо не е истина, как се нарича“, заяви Йорданов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама