НОВИНИ


ИТН предлага парламентарна комисия да следи за плащанията на всяко министерство

0 2707 15.04.2022
ИТН предлага парламентарна комисия да следи за плащанията на всяко министерство
Тошко Йорданов

ИТН предлага парламентарна комисия, която да следи за прозрачността за извършените плащания на всяко едно министерство, за да не се създават предпоставки за съмнения, кактo е станало с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това каза в НС Тошко Йорданов- зам.-председател на партията.


"Заради намеците, че в тяхното предложение има икономическа изгода за нас, предлагаме специална парламентарна комисия, която да следи и да одобрява всички плащания на всички министерства", заяви той.

 

„Продължаваме промяната“ със заповед към БСП и „Демократична България“ практически заложиха пътното строителство и ремонтите. Блокираха комисията, решенията в залата, започнаха да предлагат едно след други решения, при които започнаха да правят намеци. Ако се случи нещо магистралите, то ще тежи на съвестта на министър-председателя и на финансовия министър, защото блокираха всичко", заяви той.

 

"Заради това ние внасяме отново предложение да се разплати с министерско постановление, защото така е законно. Второто е предложението ни да се отпушат ремонтите на пътищата и новото строителство, това да се приеме от НС, защото е неговите правомощия", допълни той.

 

"Ако не бъдат подкрепени тези предложения, ще има обосновани съмнения, че някой в тази държава иска да прави неща на скрито и че някой в тази държава, говоря за коалиционните ни партньори, въобще не осъзнава, че имат отговорност на управляващи и застрашават живота на гражданите по пътя, гласувайки по този начин", коментира още Тошко Йорданов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама