НОВИНИ


Асен Василев: Ако няма общо коалиционно решение за шеф на БНБ, няма да има и предложение

0 3320 15.04.2022
Асен Василев: Ако няма общо коалиционно решение за шеф на БНБ, няма да има и предложение
Асен Василев

Следващото предложение за шеф на БНБ трябва да бъде общо на управляващата коалиция. Ако няма общо решение, по-скоро няма да има и предложение. Това заяви финансовият министър Асен Василев в Пловдив преди официалното учредяване на партия „Продължаваме Промяната”.


Той подчерта, че кандидатът на ИТН не е имал безупречна репутация, каквото е изричното изискване за заемане на поста. По думите му в момента най-голямото предизвикателство е да не се допусне цените на храните и торовете в България да продължат да растат.

 

„Ние сме единствената държава в ЕС, която от миналия юли не е повишавала цените на тока и е дала най-много помощи за компенсация на бизнеса. Енергийната криза е много повече овладяна у нас, отколкото например в Гърция”, каза още Василев и подчерта, че никой не е очаквал войната и икономическите щети, които ще предизвика тя.

 

Финансовият министър определи като „много добър и балансиран” последния доклад за МВФ в България. Документът прогнозира двуцифрена инфлация у нас през 2022 г. В него се препоръчва премахване на диференцираното ДДС за някои стоки и услуги, въведено заради COVID пандемията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама