НОВИНИ


Капитанът на ”Царевна”: Един от нашите колеги реши на своя отговорност да напусне кораба самостоятелно

0 4319 15.04.2022
Капитанът на ”Царевна”: Един от нашите колеги реши на своя отговорност да напусне кораба самостоятелно
Спасените моряци

Един от нашите колеги реши на своя отговорност да напусне кораба самостоятелно. Явно му е дошло в повече емоцията. Това разказа по БТВ капитанът на кораба ”Царевна” Павел Павлов, който от началото на войната е блокиран на пристанището в Мариупол.


"Предупредих за това и те казаха да изчакат до 10 часа евентуално за връзка с външно министерство, но той категорично отказа и напусна кораба самостоятелно и се придвижи по кея напред към район, където може би беше по-безопасно.

 

Той отиде в зоната и се върна с информация, че военните са му предали, че имаме един час прозорец да се евакуират хората от борда. Екипажът взе много бързо решение – те предварително бяха решили по желание да напуснат кораба. Имаха подготовка. Много бързо се изнесоха с бяло знаме и всичкия багаж", добавя капитанът.

 

За бяло знаме им служи една пръчка и парче от чаршаф или калъфка, не си спомня добре капитан Павлов. Той казва, че е имал разговор с евакуираните си колеги. Знае, че са добре. За пътуването им към България получава информация от собствениците на фирмата и ситуационния център.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама