НАРОДЕН ГЛАС


Любчо Нешков: Скандално македонският президент коментира бг-делегацията, нашите политици реагират наивно

0 7221 18.04.2022
Любчо Нешков: Скандално македонският президент коментира бг-делегацията, нашите политици реагират наивно

Най-скандалното в изявлението на Пендаровски е, че си позволява да коментира състава на българската делегация. Това не е допустимо по протокол, а и не е възпитано. Това заяви журналистът Любчо Нешковски по повод вчерашното изявление на македонския президент Стево Пендаровски, че с отварянето на клуб “Иван Михайлов” България предлага “хитлерист и нацист” като мост са сближаване между двете държави.


Според него проблемът е в българските политици, които реагират наивно. Като такива посочи президента Румен Радев и премиера Кирил Петков.


“Само за един месец политик нарече България геноцидна държава. Сравняват ни с Русия. Казват, че България се държи спрямо Македония, както Русия спрямо Украйна. Имаше призиви българите и албанците да бъдат изселени от РСМ”, каза Нешков.


По думите му управляващите и опозицията в Македония действат по един и същи начин, защото са обединени от омраза към България.


Нешков коментира темата с появилите се твърдения за две външни политики, водени от България: “Това най-ярко си пролича при срещата на Петков с Ердоган, където нямаше представител на външно министерство”.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама