НОВИНИ


Съюзът на юристите против реформите на парче

0 2832 18.04.2022
Съюзът на юристите против реформите на парче

Срещу реформата на правосъдната система на парче и на принципа "проба-грешка" се обявиха от Съюза на юристите в България по повод Деня на българската Конституция. От институцията изпратиха и писмо до Министерството на правосъдието, МВР и Народното събрание.


"Това не е сложно и сме го правили, възможно е да се формират екипи, които по отделните дейности, свързани с ВСС, със съдилищата, с прокуратурата, със следствието, с разследващите полицаи включително, да излязат с една ясна позиция какво трябва да се направи, как трябва да се направи и сроковете, в които трябва да се осъществи, защото това изведнъж не може да стане“, отбеляза Владислав Славов, председател на Съюза.

 

Председателят на Конституционния съд Павлина Панова подчерта, че отговорностите на всички юристи са еднакви и всеки един българин трябва да разчита, че като се позове на правилата трябва да има възможност да подаде индивидуална конституционна жалба.

 

"За да съхраним правото и редът, ние трябва преди всичко да съхраним справедливостта. И то не тази изкуствената и абстрактна справедливост , а ежедневната. Тази, на което се опира всеки един гражданин. Конституцията не трябва да бъде символ, лишен от съдържание“ , отбеляза Павлина Панова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама