НОВИНИ


Бачийски, ПП: Плащането по договорите за пътища е до края на годината

0 3012 19.04.2022
Бачийски, ПП: Плащането по договорите за пътища е до края на годината
Константин Бачийски БГНЕС

”Никой не казва, че срокът за плащане по сегашните договори за пътищата е до 31 декември, а за дейностите, които са възложени, но не са изпълнени, е до края на 2023 г.” Tова каза пред Нова нюз Константин Бачийски, депутат от ПП, лидер на ”Средна европейска класа”.


"Трябва да има и прецизиране на договорите, за да се разбере къде са отивали в парите - в пътища или в чекмеджета", каза още той.

 

Бачийски информира, че от ИТН не са подкрепили в правна комисия предложението за плащане при контрол. "Можем ли да си позволим да платим средства на данъкоплатеца, без да знаем точно как са похарчени парите?", запита депутатът.

 

"Парите ще бъдат платени за работа, която е свършена и то качествено. Всички подписани договори за 53.50% от свършената работа ще бъде платена веднага. Другите 50% - след проверка", категоричен бе Бачийски.

 

Според него има много въпросителни около контрактите.

 

"В момента в България има възложени договори и работа за 1,3 млрд. и би трябвало тези фирми да работят", отбеляза Бачийски.

 

Относно последните социологически проучвания, които сочат спад на доверието в ПП, той смята, че "който и да управлява в тези сложни времена, ще загуби част от доверието на избирателите".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама