НОВИНИ


Убиха командир на проруските сепаратисти в Донбас

0 4552 19.04.2022
Убиха командир на проруските сепаратисти в Донбас

Командирът на един от батальоните на проруските сепаратисти в Източна Украйна Михаил Кищик е бил убит. Известният с прякора Миша Чеченецът, Кищик е загинал при нападение от страна на руските войски срещу украинската армия, предават от BBC. Информацията е потвърдена от премиера на самопровъзгласилата се Луганска народна република Сергей Козлов.


"Тъжни новини от фронтовата линия. Почина патриотът на ЛНР, подполковник Михаил Кищик“, написа Козлов в социалните мрежи. 


Козлов добавя, че Кищик и другарите му са били заобиколени от украинци близо до град Кремина и "се се сражавали до последно". 


Кремина е една от точките на фронтовата линия, където руските сили се опитват да настъпят към по-големите градове Лисичанск и Северодонецк, държани от украинските войски.


Кищик и неговият батальон се бият срещу украинските сили от 2014 г. В ранните етапи на конфликта той и бойците му бяха обвинени в ограбване на жилищни райони в района на Луганск.


През 2016 г., по време на затишие във военните действия в Източна Украйна, руски независим вестник "Новая газета" публикува разследване, според Кищик един от шефовете на контрабандна група в Източна Украйна. Той никога не е коментирал обвиненията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама