НОВИНИ


Русия постави нов ултиматум на украинските войски в Мариупол

0 3309 20.04.2022
Русия постави нов ултиматум на украинските войски в Мариупол
Twitter

Руското министерство на отбраната постави нов ултиматум на украинските бойци, които се намират в индустриален комплекс в обсадения пристанищен град Мариупол, предава Ройтерс.


„Въоръжените сили на Русия, базирани чисто на хуманитарни принципи, отново предлагат на бойците от националистическите батальони и чуждестранните наемници да прекратят военните си действия от 14:00 ч. московско време на 20 април и да смъкнат оръжие“, заявява  руското министерство на отбраната.

 

Нито един украински войник не прие предложението във вторник, се казва още в изявлението на министерството.

 

Руските бойци се опитват да щурмуват стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, където украинските войски и цивилни се укриват.

 

В публикация в Telegram градският съвет на Мариупол съобщи, че въпреки предимството на многото руски войски в града, те все още не са успели да превземат Мариупол и затова „те искат да изравнят“ стоманодобивния завод. Освен това се казва, че Русия явно не е възпрепятствана от факта, че цивилни също намират убежище в комплекса.

 

Украинският президент Зеленски коментира, че ситуацията остава "тежка без никакви промени", а съдбата на десетки хиляди цивилни остава неизвестна.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама