НОВИНИ


Ива Митева: Гласувах за отмяна на Великденската ваканция, защото има много работа за вършене

0 3393 20.04.2022
Ива Митева: Гласувах за отмяна на Великденската ваканция, защото има много работа за вършене
Ива Митева

Гласувах за отмяна на Великденската ваканция, защото има много работа за вършене. Може пък покрай ваканцията страстите да се поуспокоят, но наистина имаме много задачи. Това заяви заместник-председателят на парламента и депутат от ”Има такъв народ” (ИТН) Ива Митева.


Относно отпускането на средства на АПИ да се изплати на строителните фирми, Митева посочи, че не е участвала в гласуването.


Не участвах в гласуването, защото още миналата седмица се аргументирах защо съм против този тип решения за одобряване на плащане от парламента. Не е работа на Народното събрание да одобрява плащания, които са в правомощията на Министерски съвет и на министъра на финансите. Все пак хубавото в цялото това решение е, че успяхме да отворим вратата, за да получат хората парите си и да има нови възлагания и да се довършат започнатите ремонти, обясни Ива Митева пред bTV.

 

По темата с избора на управител на БНБ тя сподели, че е останала изненада от вчерашния коментар на Андрей Гюров, че е получил подкрепа от нея, за да се кандидатира за гуверньор на централната банка. По думите ѝ казаното от нея е било в кръга на шегата.


Просто му предложих да се кандидатира, защото все пак има докторска степен и тогава му заявих през смях, че дори аз бих гласувала за него. Не е хубаво да се изговарят неверни думи. Това, което каза вчера, не беше вярно, а лъжа. Надявам се г-н Гюров да ми се извини, разясни тя.


Митева подчерта, че ИТН продължава да стои зад Любомир Каримански. Ние стоим зад г-н Каримански и смятаме, че не е добър знак да издигнеш някого и след това да го оттеглиш, смята зам.-председателят на парламента


Що се отнася до парламентарните комисии, Митева посочи, че в момента те не са разпределени справедливо, от което ИТН са най-ощетени за разлика от ДБ и БСП, които имат повече членове по комисии, колкото реално им се полага.


По отношение на последните социологически изследвания, в които ИТН бележи спад в доверието, Митева сподели, че "е естествено да има срив, когато си в управлението".



 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама