НОВИНИ


Петков бил заврян зет, смята Митов от ГЕРБ

0 3208 21.04.2022
Петков бил заврян зет, смята Митов от ГЕРБ

Не знаем какво значи техническа помощ за защитни цели. Според нас няма да се изпращат оръжия за Украйна. Коалицията не може да взима решения и Кирил Петков се озова в ролята на заврян зет. БСП отново се наложи и не знам къде на кого са му червените линии.


Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

 

Темата с изпращането на военна помощ у нас разцепи политическия елит, а в управляващата коалиция консенсус по въпроса няма. Вчера Комисията по външна политика прие изпращането на помощ за Украйна, но според Митов това не включва оръжия. Той бе категоричен - не е ясно какво означава “техническа помощ за защитни цели”, а управляващото мнозинство не е успяло да обясни. 

 

“Изобщо не знам какво означава „техническа помощ за защитни цели”. Вчера и военният министър не ни обясни. Той тепърва ще трябва да научава от великите мислители, измъдрили тази формула, какво имат предвид. Защото и той няма представа”, допълни Митов.

 

Според Митов не се държим като сериозна държава член на НАТО и ЕС. Полезният ход по думите му е правителството да подаде оставка

 

Дали е особено подходящо България да остава без кабинет във време на война обаче, не е ясно. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама