НОВИНИ


Извънредно: При ракетен удар в Одеса загинаха най-малко 5 души, 18 бяха ранени

0 3793 23.04.2022
Извънредно: При ракетен удар в Одеса загинаха най-малко 5 души, 18 бяха ранени

В резултат на ракетната атака срещу Одеса загинаха 5 души, пише ръководителят на кабинета на Владимир Зеленски Андрий Ермак. Сред тях има и тримесечно дете. Според Ермак 18 души са ранени. Много къщи са в развалини.


По-рано съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко написа в своя телеграм канал за смъртта на жител на Одеса в колата му след удар на ракета.

 

Украинското оперативно командване "Юг" твърди, че между 14 и 15 часа противовъздушната отбрана е свалила две ракети и два дрона, използвани за коригиране на стрелбата. Ракетите са били изстреляни от руски стратегически бомбардировачи Ту-95, намиращи се над Каспийско море. Командването съобщи, че две ракети са унищожили украинските сили за противовъздушна отбрана, още две ракети са поразили жилищна сграда и военно съоръжение.

 

Каролин Дейвис, кореспондент на Би Би Си в града, съобщава, че гори 14-етажен блок, като ударът е попаднал в ниските етажи. Повредени са автомобили на паркинга пред сградата, покрит със стъкла и отломки. Няколко пожарни се опитват за овладеят пламъците, а поне пет линейки оказват спешна помощ.


"Единствената цел на руските ракетни атаки срещу Одеса е терорът. Русия трябва да бъде призната за държавен спонсор на тероризма и отношението към нея трябва да бъде подходящо", написа украинският външен министър Дмитрий Кулеба за тази атака.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама