ПОЛИТИКА


Бойко Ноев: Премиерът Петков не може да води страната по време на кризи

0 7546 27.04.2022
Бойко Ноев: Премиерът Петков не може да води страната по време на кризи
Бойко Ноев

Министър-председателят показа, че не може да управлява по време на кризи. Той е слаб министър председател. Вероятно този човек умее други неща, той трябва да отиде да се занимава с тези други неща. В условията на криза България се нуждае от силни лидери. Трябва дуги лица и лидери да ръководят държавата в този момент. Това заяви бившият военен министър и и експерт по сигурността Бойко Ноев.


Вместо да си гледа работата, Кирил Петков се занимава с пиар акции в Киев. Нищо няма да постигне делегацията ни в Украйна, освен премиерът да се снима с Владимир Зеленски. Всичко това е в ущърб на държавата, допълни той пред bTV.


Той иронизира идеята на премиера да се даряват заплатите за въоръжаване на Украйна: "Аз вече съм пенсионер. Трябваше Кирил Петков да призове и нас да си даряваме пенсиите".


По думите му това правителство с този премиер няма да направи нещо смислено и допълни, че още по-взривоопасна е темата за Северна Македония и обещанията, които е давал Петков.

 

Политиката в угода на Путин не само не води до ползи за България, а и до щети. Превръщането на България в податлив субект само увеличава апетита на Кремъл за засилване на натиска върху нас, коментира Ноев.


БСП и противниците на всестранната помощ, която трябва да окажем на Украйна трябва да обяснят на българските граждани защо интересите на Путин и Кремъл са по-важни от интересите на България. От години Русия има последователна враждебна политика към България, добави той.

 

Според Ноев не стои единствено въпроса как да се запълни липсата на руския газ, а и как България ще компенсира повишението на цените.


Условията по транзита е инструмент, който България може да използва, за да възстанови щетите. Трябва да поискаме от „Газпром“ по-високи цени по транзита. Българският парламент трябва да вземе решение, с което да упълномощи правителството да преразгледа условията по транзита, така че да се компенсират щетите за България, заяви още експертът по национална сигурност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама