НОВИНИ


Атанас Атанасов: Ще дадем оръжие на Украйна. Предложението на премиера Петков за заплатите е наивен ход

0 3413 27.04.2022
Атанас Атанасов: Ще дадем оръжие на Украйна. Предложението на премиера Петков за заплатите е наивен ход
Атанас Атанасов

Съпредседателят на ”Демократична България” Атанас Атанасов заяви , че другата седмица парламентът ще гласува военна помощ за Украйна. Той подчерта, че е сигурен в решението, което ще вземе Народното събрание, и то ще е за изпращането на военна и техническа помощ към Украйна.


"Убеден съм, че решение за доставка на оръжия ще има и правителството ще се запази. В тази сложна четворна коалиция не е толкова лесно да се взимат решенията", каза още Атанасов пред bTV.

 

Той допълни, че предложението на премиера Кирил Петков българите да даряват пари на Украйна, за да си купува оръжия, е "много наивен ход".


Изказването му дойде, след като вчера управляващата коалиция не излезе с еднозначно решение дали българската държава да окаже военна помощ. Това стана на извънредно заседание на коалиционния съвет. Темата ще се обсъжда отново след завръщането на водената от премиера делегация от представители на три формации в управлението в Киев в следващите дни. Част от нея ще е и самият Атанасов.


Против изпращането на военна помощ са от БСП, като лидерът на партията Корнелия Нинова, която е и министър на икономиката, обяви, че няма да подпише подобен документ. "Демократична България" и "Има такъв народ" пък подкрепят изпращането на оръжия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама