АКТУАЛНО


Само във Фрог: Шеф в ДАНС като Дон Жуан - върти любовни афери срещу обещания за кариера. Бил човек на Йовчев и Желязков

0 34819 27.04.2022
Само във Фрог: Шеф в ДАНС като Дон Жуан - върти любовни афери срещу обещания за кариера. Бил човек на Йовчев и Желязков
Цветлин Йовчев, Илко Желязков /под него/ Колаж - Фрог нюз

Високопоставен служител на ДАНС, определян като “Троянски кон на задкулисието”, влезе в ролята на световно известния съблазнител Дон Жуан. През последните години той успял да привлече куп колежки, като срещу любовните ласки обещавал бързо израстване в кариерата.


За това сигнализираха пред Фрог нюз възмутени агенти от родното ФБР. Те разкриха, че въпросният началник се считал близък до т. нар. кръг на “Библиотекарите” и по-конкретно на бившия председател на ДАНС Цветлин Йовчев и наказания по закона “Магнитски” Илко Желязков. От няколко месеца усилено се говори за лошото качеството на кадрите в родните ни служби и по-конкретно в ДАНС. Многократно сме сигнализирали, че службата се е превърнала в свърталище на манекенки и любовници на мутри. 

 

Служителите на ДАНС обясниха, че не биха дали вътрешна информация за безобразията, които се случват в момента там, ако въпросният началник не отговарял за стратегическото в този момент звено, касаещо Балканските страни и по-специално Северна Македония. Твърди се, че въпросният мъж развил шеметна кариера от 2018 г. насам благодарение именно на контактите си с “когото трябва”.

 

Описват го като “колеблив и страхлив”, но способен да се приспособява към всякакви условия и началници, благодарение на страстта му да ласкае горестоящите над него. Именно това качество ме позволило да запази поста си и при последните промени в ДАНС. 

 

Най-впечатляващата част от неговата професионална биография била слабостта му към колежките. “На всяка една обещава покровителство и развитие”, допълват източниците ни. Напоследък в центъра на вниманието му попаднала негова подчинена, която всички в родното ФБР определят като поредната “Калинка”, кацнала в службите не заради качествата си, а заради връзките. Любовната афера станала достояние на всички служители, тъй като усилено се коментира, че двойката, чиято възрастова разлика била значителна,  си наела тайна квартира в столичния кв. “Гоце Делчев”. 

 

Освен това се твърди, че началникът, в изблик на чувства, финансирал покупката на луксозно возило, за да може любимата му да се кипри пред всички. Въпросната жена попаднала в сградата на бул. “Черни връх” благодарение на татко си. Той оглавявал териториално звено на ДАНС в провинцията, а по времето на социализма  минал и през  ДС. Създал здрави връзки с бившите директори на ДАНС - Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев. 

 

 Именно заради връзките си,  всички наричали въпросната дама “Царската дъщеря”.  Преди да влезе в централата на ДАНС, тя се трудела в гранична полиция, но името й било замесено в скандал, свързан с изчезването на важна пратка. Отделно от това източниците ни разполагат с доказателства за това, че дамата има психиатричен проблем, който пък поставя на дневен ред друг важен въпрос - как е получила достъп до класифицирана информация, за да върши работата си в службата. 

 

Най-куриозното е, че в момента дансаджийският любовник е обещал са своята изгора да я направи началник. Твърди се, че вече дои се готвели документите за нейното издигане.  “Докато българските граждани, от чиито данъци се определят възнагражденията на служителите в ДАНС, разчитат на продукта от дейността на тази служба с оглед формиране на адекватни държавни политики, подобни “Троянски коне” на задкулисието и  „калинки” публично се забавляват на работните си места, демонстрирайки надменност, пренебрежение към околните и недосегаемост”, коментират служители на ДАНС.   

 

Те казват, че биха приели подобно залитане от страна на семейно обвързани хора, ако пред очите им не продължаваха свалките на Дон Жуан от ДАНС и с други дами, които също чакат на обещаното срещу секс повишение.  

 

Източниците ни предоставиха и част от интимната  чат- комуникация между въпросния шеф на ДАНС и неговата последна изгора от средата на април:  

 


.
.

 






Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама