НОВИНИ


Иво Мирчев: Днес паднаха доста маски

0 4648 27.04.2022
Иво Мирчев: Днес паднаха доста маски
Ивайло Мирчев БГНЕС

Днес паднаха доста маски. Като започнем от путинова Русия по отношение на доставките на газ. Паднаха маски и по отношение на президентството. „Продължаваме Промяната“ заеха достойна позиция и реагираха като истински държавници. Това каза пред БНР депутатът от „Демократична България“ и зам.-председател на енергийната комисия Ивайло Мирчев.


Той обясни, че през текущите връзки с Гърция и с Турция през България има възможност да минават около 19 млрд. куб. м газ, а потреблението на страната ни е около 3 млрд. куб. м.

 

„Когато в средата на годината бъде пусната връзката с Гърция, ще получим 1/3 от това количество по договора за азерския газ на много ниска цена. От месеци се работи по сценария, в който Русия спира доставките на газ. Доставките до бизнеса и до битовите потребители няма да бъдат ограничавани“, коментира Мирчев.

 

Депутатът допълни, че нивото в Чирен е по-ниско от обичайното за този период на годината, „но в рамките на летния сезон ще бъде нагнетено необходимото количество“.

 

„Единственият проблем, който може да възникне форсмажор, е, ако спрат доставките на природен газ за всички държави в Европейския съюз. Тогава би имало затруднение и на доставките в България“, предупреди той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама