НОВИНИ


Експерт: Руският газ е поскъпнал с 900% за година и половина

0 3198 29.04.2022
Експерт: Руският газ е поскъпнал с 900% за година и половина

Има схващане, че руският газ е евтин и на стабилна цена, но той постоянно поскъпва. Беше евтин преди година и половина, днес е 10 пъти по-висока – около 900%. Това каза в студиото на ”Здравей, България” старши икономистът от института ”Отворено общество” Георги Ангелов.


Междувременно вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова призова правителството да направи всичко възможно да възстанови разговорите с „Газпром” по настоящия договор. Освен това Нинова поиска да се замразят цените на газа, такива, каквито са сега, а оскъпяването по алтернативни доставки да се поеме от държавата.

 

„Правителството казва, че има ясен план, който ние, а мисля, че и цялото общество, не знаем в какво се състои. Говори се в бъдеще време. Забелязваме, че всяко ново нещо, което ни се предложи, винаги е на по-висока цена”. За това алармира главният секретар на Българската търговско-промишлена палата Васил Тодоров.

Хлебопроизводството в страната също може да бъде засегнато от спирането на газовите доставки. Производителите вече обмислят алтернативи, за да могат да гарантират месенето на хляб.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама