НОВИНИ


Мариана Тошева ще оглави правителствения щаб за бежанците

0 3060 29.04.2022
Мариана Тошева ще оглави правителствения щаб за бежанците
Мариана Тошева БГНЕС

Председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева ще оглави Оперативната координационна група към Министерския съвет. Това каза вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова. Тя участва в дискусия, посветена на политиките за хората, бягащи от войната в Украйна.


Тошева ще поеме функциите на подалия оставка полк. Валери Рачев, за когото от пресслужбата на правителството заявиха, че се оттегля поради лични причини.

 

Оперативната координационна група отговаря за евакуацията и подслоняването на украинци. Тя координира работата на шест междуведомствени групи, които имат междуведомствен състав и се ръководят от заместник-министри.

 

Направленията за работа на групите включват създаване на нова организация на пунктове за първоначален прием и за предоставяне на временна закрила, за организиране на транспорта и настаняването пристигналите в хотели, държавни и общински обекти и за решаване на въпроси, свързани със здравните грижи, образованието и заетостта.

 

Мариана Тошева бе назначена за нов председател на ДАБ през март след освобождаването на Петя Първанова от поста заради незадоволителни резултати.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама