НОВИНИ


Британското разузнаване в ден 65: Настъплението на Русия в Донбас буксува, излиза им скъпо

0 4754 29.04.2022
Британското разузнаване в ден 65: Настъплението на Русия в Донбас буксува, излиза им скъпо
Донбас

Според доклад на британското военно разузнаване, успехите, които постигат в Източна Украйна, струват скъпо на руските военни. Битката за Донбас остава основният стратегически фокус на руската армия, за да постигне поставената цел да поеме пълен контрол над територията на Донецка и Луганска области.


В тези райони се водят особено тежки боеве около Лисичанск и Северодонецк с опит за придвижване на юг от Изюм към Славянск.


Поради силната съпротива, оказвана от украинската армия, териториалните придобивки на руските войски са силно ограничени и им се предоставят с цената на големи загуби.


Настъплението на руските войски към Украйна е „бавно и неравномерно“, информират и от Пентагона. Засега руските военни изпитват логистични проблеми, с които се сблъскаха по време на атаката срещу Киев през февруари-март, каза говорителят на Пентагона Джон Кърби.


Освен това, поради ефективната съпротива от украинските сили, руските военни се опасяват от критично натоварване на техните линии за доставка, добави той.

 

Превод: Фрог нюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама