НОВИНИ


Обстрелваха болница и жилищни райони в Харков, има ранени

0 2947 30.04.2022
Обстрелваха болница и жилищни райони в Харков, има ранени
Харков

Нови атаки срещу Украйна. Болница и жилищни райони в североизточния град Харков бяха засегнати при обстрел през нощта, съобщиха от Държавните служби за извънредни ситуации на Украйна.


В резултат на това са опожарени апартаменти в две 9-етажни жилищни сгради, а мъж, който е собственик на един от апартаментите, е ранен и откаран в болница. В болницата са повредени бетонни конструкции и дограма, а на 5-ия етаж е избухнал пожар, но пострадали няма, уточни БГНЕС.

 

В тази връзка президентът Володимир Зеленски обвини Русия, че се опитва да унищожи Донбас, като с постоянните удари изпразни тази територия от хора. Той предупреди също, че има голям риск от прекъсване на преговорите с Русия, заради масовите убийства в Буча и други украински градове.


От своя страна руският външен министър Сергей Лавров обвини НАТО, че пречи на политическото регулиране на конфликта като изпраща там оръжие. В интервю за агенция Синхуа той подчертава, че преговорите за мир продължават, но, цитирам "не вървят добре". Според Лавров т.нар. "специалната военна операция" върви по план и целите й ще бъдат постигнати. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама