НОВИНИ


Депутат от БГ делегацията в Киев: Най-тежките гледки са останките от детски играчки и книжки сред руините

0 3723 01.05.2022
Депутат от БГ делегацията в Киев: Най-тежките гледки са останките от детски играчки и книжки сред руините
Калоян Икономов стопкадър, bTV

В Киев видяхме ужаса на войната във всеки един смисъл на думата. Някои от най-тежките гледки в града са останките от детски играчки и книжки сред руините на съборените сгради.


Това разказа народният представител от „Продължаваме промяната“ Калоян Икономов, който беше част от българската делегация в Украйна.

 

„Моята съпруга е украинка, не съм я виждал от 2 месеца, защото тя постоянно е в бежански центрове и помага на хора в нужда. Това е трагедия. Киев е притихнал град, тъжен“, добави той.

 

Икономов разказа и за ракетата, която се е взривила в близост до нашите политици: „Бях в колата, усети се мирисът на барут. Уплахата в украинските части също беше видима, те се чудеха дали да ни ескортират някъде и да ни скрият или да ни качат във влака. В крайна сметка се качихме и влакът потегли с угасени лампи и пуснати щори. Имаше сериозен елемент на заплаха“.

 

На въпрос дали Корнелия Нинова и БСП ще напуснат управляващата коалиция ако бъде гласувана военната помощ за Украйна, той каза, че не смята така: „Нещата, които свързват участниците са повече от тези, които ги разделят“.

 

Калоян Икономов не каза дали страната ни и в момента изнася оръжие за Украйна. „Страната ни изнася оръжия сега както десетилетия преди това. То стига до втори страни. Къде отива, кои са трети страни – това не е наша функция“, поясни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама