БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Winbet определи Интер за фаворит във финала на Купата на Италия

0 5146 04.05.2022
Winbet определи Интер за фаворит във финала на Купата на Италия

Финалът за Купата на Италия през този сезон ще се проведе на 11 май като съперници са Ювентус и Интер. ”Бианконерите” ще се опитат да спечелят трофея за 15-ти път, като са настоящите победители в състезанието. Интер пък има 7 трофея от Копа Италия във витрината си и сега е фаворит да триумфира във финала.


Коефициентите в букмейкъра winbet са в полза на „адзурите“. Дали Интер ще ликува с първа купа на Италия от 2011 г. насам или Масимилиано Алегри и компания ще занесат трофея в Торино?

 

През миналия сезон Ювентус победи Аталанта с 2:1 във финала като Кулушевски и Киеза вкараха попаденията за "старата госпожа". В предстоящия двубой с Интер и двамата няма да вземат участие за Юве. Първият в момента е футболист на Тотнъм, докато Киеза е контузен. Все пак Ювентус има силен отбор, с който може да се бори за трофея. Въпреки че са аутсайдери според коефициентите на Winbet букмейкъра, „бианконерите“ ще сторят всичко по силите си, да надвият Интер и отново да вдигнат Купата.

 

Юве елиминира Фиорентина на 1/2-финалите в турнира след две победи с резултати 1:0 и 2:0. На 1/4-финалите "старата госпожа" се справи със Сасуоло (2:1), а преди това отстрани Сампдория след убедителен успех с 4:1. Тимът на Масимилиано Алегри ще трябва да се представи силно в нападение, за да надвие Интер. „Бианконерите“ загубиха последния си мач срещу този опонент с 0:1 у дома. През януари пък Интер ликува в трофея за Суперкупата, като победи Юве с 2:1 след продължения след победен гол на Алексис Санчес в 121-вата минута.

 

Интер бе много близо до отпадането от турнира още при старта на участието си ан 1/8-финалите, но успя да елиминира Емполи с 3:2 след продължения. В следващия кръг воденият от Симоне Индзаги отбор срази Рома с 2:0 на "Сан Сиро". Последваха два мача с градския съперник Милан, като първата среща завърши 0:0, а в реванша Интер триумфира с 3:0. Лаутаро Мартинес изигра страхотен двубой и вкара две попадения, с което поведе тима към класиране на финала. От аржентинския нападател ще се очаква много и във финала срещу Ювентус на 11 май.

 

Статистически погледнато, Ювентус няма победа срещу Интер в последните си три мача. Това е една от причините Юве да е с по-голям коефициент в Уинбет да спечели Копа Италия. За последно „старата госпожа“ триумфира срещу „нерадзурите“ с 3:2 през месец май 2021 г. Четири от предходните пет срещи между двата отбора са предложили под 2.5 гола. Надали ще видим много попадения във финала на „Стадио Олимпико“. Едно обаче е сигурно – двубоят ще бъде изключително оспорван. Ювентус ще се опита да затвърди доминацията си в турнира, докато Интер преследва дубъл на домашната сцена през този сезон и това може да бъде първият от двата трофея, които ще вдигнат през май.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама