НОВИНИ


Шарл Мишел: ЕС ще увеличи значително военната си помощ за Молдова

0 2455 04.05.2022
Шарл Мишел: ЕС ще увеличи значително военната си помощ за Молдова
Шарл Мишел

ЕС ще увеличи тази година значително военната си помощ за Молдова. Това обяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел по време на посещение в Кишинев. Той увери президента Мая Санду, че може да разчита на пълната подкрепа на Брюксел за гарантирането на стабилността, сигурността и териториалната цялост на страната.


Молдова е готова за "песимистични сценарии", но не вижда непосредствена заплаха от безредици, въпреки провокациите на проруските сепаратисти през последните дни, посочи молдовската президентка.

 

Освен войната в Украйна, Шарл Мишел и Мая Санду обсъдиха и присъединяването на Молдова към Евросъюза. "Днес обсъдихме как можем да предоставим повече военна помощ и военно оборудване за Молдова. Не мога, разбира се, да посоча детайли. Второ, за нас е много важно да избегнем всякаква ескалация. Не мисля, че е много умно или интелигентно да се правят провокативни изявления за ситуацията в Молдова или Приднестровието, допълва БНТ.

 

Желаем да предотвратим инциденти. Искаме да подкрепим усилията за поддържането на стабилност, доколкото е възможно. Да подкрепим устойчивостта на Молдова, сигурността и стабилността в страната", каза Шарл Мишел.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама