НОВИНИ


Атанас Славов: България трябва да откликне и на следващи настоявания за помощ за Украйна

0 3139 05.05.2022
Атанас Славов: България трябва да откликне и на следващи настоявания за помощ за Украйна
Атанас Славов БГНЕС

Надявам се Министерският съвет да подхожда по-свободно и при следващи настоявания за помощ от страна на Украйна и желание за изпращане на оръжие, ние да го направим. Това каза пред Нова нюз депутатът от „Демократична България” Атанас Славов.


„Решението за оказване на военнотехническа помощ отговори на конкретно искане от страна на Украинското правителство. Ние отстоявахме тезата, че правителството трябва да получи широк мандат за предоставянето на помощ. Това беше правилният подход. Надявам се след като веднъж вече е взето такова решение МС по-свободно да подхожда по тези въпроси”, обясни той.

 

Славов е категоричен, че ако това правителство не окаже военнотехническа помощ за Украйна, няма друго, което да го направи.

 

„Стабилността в коалицията е условия за оказването на помощ за Украйна. Съжалявам, че толкова късно се взе това решение”, каза още той.

 

По отношение на ембаргото за руски петрол депутатът е на мнение, че България трябва колкото се може по-бързо да се освободи от руските зависимости.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама