НОВИНИ


Продължава щурмът срещу „Азовстал“ /видео/

0 4604 05.05.2022
Продължава щурмът срещу „Азовстал“ /видео/

Продължава щурмът на завод „Азовстал“ в Мариупол. Това съобщава украинският полк „Азов“, публикувайки ново видео от нападението в канала Telegram.


„Защитниците са подложени на силен огън но удържат отбраната на завода. Врагът използва самолети, артилерия и пехота“, се казва в надписа към видеото.

 

Също така началникът на управлението на патрулната полиция в Мариупол Михаил Вершинин съобщава, че има битки в периметъра на „Азовстал“:

 

„Ситуацията е много тежка, има битки около периметъра на завода. Не можахме да дадем много информация, чакахме режим на прекратяване на огъня за извеждане на ранените и цивилните. Днес не ни дадоха коридор, въпреки че обещаха. Ситуацията е много трудна“.

 

Припомняме, че преди две седмици руският президент Владимир Путин нареди да се отмени нападението срещу Азовстал в Мариупол, като заяви:

 

„Считам предложеното нападение на индустриалната зона „Азовстал“ за нецелесъобразно. Нареждам да бъде спряно. Това е случай, когато трябва да мислим... Тоест винаги трябва да мислим, но в този случай още повече“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама