НОВИНИ


Бойко Ноев: Ние сме преклонили глава, ние се страхуваме, въпреки че Русия вече ни обяви за враг

0 3377 06.05.2022
Бойко Ноев: Ние сме преклонили глава, ние се страхуваме, въпреки че Русия вече ни обяви за враг
Бойко Ноев

Ние сме преклонили глава, ние се страхуваме, въпреки че Русия вече ни обяви за враг. Просто България е несолидарен и колеблив съюзник на НАТО. Това каза по НТВ експертът по национална сигурност и бивш военен министър Бойко Ноев.


По думите му бъдещето на Българската армия "не е в миналото и не е в ремонта на старата руска техника". "Руските оперативни групи са в България, защото путинизмът е проникнал във всички пори на българската власт – служби, прокуратура, изпълнителна власт", коментира още бившият военен министър.

 

Той е категоричен: "Никой няма да нападне България, няма причина, защото ние не сме заплаха. Освен това България е и член на НАТО. Категорично никой няма да нападне България и това трябва да бъде съвършено ясно".

 

Той упрекна държавата в закъснението си да извърши бърза модернизация на армията и нужното превъоръжаване, както сториха всички останали страни от Източна Европа, давайки конкретен пример с Полша, която дари 200 руски танка на Украйна, за да получи в замяна нови машини.

 

На въпрос защо към България не е била отправена оферта, при която страната ни да предаде на Украйна стара военна техника и да получи по-модерна от НАТО, Ноев посочи като причина "голямото влияние на путинизма у нас".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама